Hier wordt u op de hoogte gehouden van de activiteiten binnen de groepen 1/2.

Op dinsdag 17 juli hebben wij afscheid genomen van juf Joke en haar trouwe metgezel 'Kwekkie'. Zonder Kwekkie kon juf Joke echt de klas niet binnenkomen. De kinderen smulden van de avonturen van dit schattige eendje. Wij hadden de rode loper uitgerold en alle kleuters stonden haar langs die loper op te wachten. Daarna hebben wij vanaf de tribune juf Joke toegezongen en uitgezwaaid. Nu gaat Kwekkie samen met juf Joke en haar man avonturen beleven! 

afscheid joke

Wat hebben wij een leuk verjaardagsfeestje gehad in speeltuin Moby Dick. Een heerlijk zonnetje, vrolijke kinderen en behulpzame ouders die ons wilden brengen en halen. Wij hebben zo'n leuke dag gehad en wij zijn zo verwend! Heel erg bedankt!

juffendag I

De kinderen hebben overigens ook een heel leuke dag gehad. Lekker kliederen met water en zand. Ravotten in het 'bos' en schommelen, glijden, klimmen en klauteren. Dat ijsje aan het einde van de dag, smaakte dan ook extra lekker!

Vandaag gingen wij op expeditie naar de Baak. Gewapend met schepnetten, loeppotjes en een waterbak gingen wij op zoek naar het slootleven. En wij hebben toch veel beestjes gevonden....kikkervisjes (met en zonder pootjes), waterspinnen, stekelbaarsjes, de larven van een eendagsvlieg en van een salamander, het bootmannetje en...een hond! Maar die paste niet in ons schepnetje!

BaakII

BaakIII

Baak IV

 

In de afgelopen twee weken zijn alle kleuters op bezoek geweest in het Pieter Vermeulen museum te Driehuis. Daar hebben wij de tentoonstelling Waterwijs bezocht. Een leuke, interactieve tentoonstelling over heel veel verschillende facetten van water. De tentoonstelling staat ook open voor het gewone publiek en is t/m zondag 2 september geopend. Voor openingstijden zie de website van het Pieter Vermeulen museum. 

PVI

Bij binnenkomst werden wij welkom geheten door één van de vele vrijwilligers van het museum. De  kinderen mochten luisteren naar het verhaal van het kleine wolkje en de wind. Zo maakten ze kennis met de kringloop van het water. Daarna mochten we in kleine groepjes het museum in. En daar viel veel te ontdekken. Zo konden de kinderen ervaren hoe het is als je voor je drinkwater lang moet lopen met zware jerrycans. Ze mochten hengelen naar waterdieren en hun vangst op de goede plek hangen in de sloot. Er was een keuken nagebouwd, een douche en een toilet. Allemaal plekken waar je water gebruikt en hoe je dat nu zo zuinig mogelijk? Wij hebben ons prima vermaakt en onze ogen uitgekeken!

PV

Alle ingrediënten voor een geslaagde Koningsdag waren in huis. Goed weer, enthousiaste hulpouders en heel veel leuke spelletjes! De kinderen (en ouders en leerkrachten) hebben zich prima vermaakt. De beelden zeggen genoeg! 

koningsspelen I

         koningsspelen IXkoningsspelen VIII

koningsspelen III

         koningsspelen V koningsspelen VI

koningsspelen XII

Alle kleuters hebben een workshop muzikale vorming gevolgd bij Maya Link van Samba Salad. Samen met Maya hebben wij geleerd hoe je de wolken weg kunt toveren zodat de zon kan gaan schijnen. Je hoeft maar naar buiten te kijken om te zien dat dat goed gelukt is!

Kijk ik groei I

kijk ik groei II

Kijk ik groei III

kijk ik groei IV

kijk ik groei V

Hoera, de zon schijnt en de temperatuur schiet omhoog! Juf Katinka bedacht zich geen moment en verplaatste de gymles naar buiten. Wij hebben ons prima vermaakt. En wat smaakte die beker water lekker na afloop.

buitengymI

buitengymII

buitengymIIIbuitengymIV

 

De afgelopen twee weken stonden in het teken van het Paasfeest. Met natuurlijk het originele Paasverhaal van Jezus, maar ook een eigentijds Paasverhaal rondom het prentenboek 'het allermooiste ei'. Dit laatste verhaal hebben de kinderen in een poppenspel aangeboden gekregen. Als afsluiting van het Paasfeest hebben wij vanmorgen gesmuld van een heerlijk Paasontbijt. Lekker in pyjama smullen van croissants, witte puntjes, krentenbollen en matses. Wij hebben gesmuld!SAM 6305pasen 1

SAM 6307Pasen Copy

IMG 6408pasen 6IMG 7417pasen 7IMG 7418pasen IMG 7419pasen 5IMG 7423Pasen 3 Copy

Afgelopen donderdag zijn wij op schoolreis geweest naar De Holle Bolle Boom. Wij hebben een super leuke dag gehad. Na een ritje in een heel luxe bus kwamen wij aan bij de Holle Bolle Boom. Daar werden wij welkom geheten door Koning Paradijs. Nadat hij ons de regels van zijn koninkrijk had uitgelegd, mochten wij het koninkrijk betreden.En daar was het zo rustig, dat wij de Holle Bolle Boom eigenlijk helemaal voor onszelf hadden. Daardoor konden wij urenlang glijden, klimmen, klauteren, springen en plezier maken. In ons digitale fotoalbum kunt u heel veel leuke plaatjes bekijken van deze dag. Hieronder alvast een kleine impressie.

Holle bolle I

        Holle bolle II  Holle bolle III

Holle bolle IV

 

Ja hoor, ook bij de kleuters heerst de Olympische koorts. Juf Katinka had de gymles er helemaal op aangepast. In onze eigen gymzaal werden de winterspelen gehouden met onderdelen als reuzeslalom op de snowboards, de bobsleebaan, curling, skiën en rodelen. Wij hebben ons prima vermaakt. En ondanks de kou buiten, konden de verschillende onderdelen gewoon in korte broek worden afgewerkt. 

Curlingrodelbaanbobslee

Ja hoor, ook kleuters kunnen dichten! Vrijdag 2 februari hebben zij eigen werk voorgedragen tijdens de afsluiting van de week van de poëzie. Wij hebben van ze genoten! 

 

poezie 1

 

Soms heb je helemaal geen woorden nodig om te laten weten hoe leuk iets was. De beelden hieronder zeggen genoeg. Wij hopen dat u thuis net zo'n fijn kerstfeest zult vieren!                                                                                             

kerst I           kerst II

Kerst III

kerst IV

kerst VI

 

De laatste gymles voor de vakantie maakt juf Katinka er altijd een gymles van die net even anders is dan anders. Deze keer gingen we verstoppertje spelen in het donker! Juf Katinka had de hele gymzaal verduisterd met landbouwzeil en vuilniszakken. Zo spannend! De zaklampjes waren ontzettend handig om een goede verstopplek te zoeken. Daarna gingen de lampjes uit, want anders ben je zo gevonden!

tellen

tellen II

verstoppen II

Wat zag alles er vandaag mooi uit! Als je de weg op moet is het minder fijn, maar als je als kind buiten mag spelen, dan is sneeuw gewoon heel leuk! Zoals u op de foto's kunt zien, hebben wij ons prima vermaakt!

witte wereld I

 

witte wereld II

witte wereld III

Oh, kom er eens kijken, Sinterklaas is weer in het land. Wij genieten hier samen met de kinderen enorm van. Zo zijn wij met alle groepen naar de Wijkerbaan geweest om in de werkkamer van Sinterklaas te gluren. Samen met een paar ervaren bakouders, hebben de kinderen pepernoten gerold. Deze zijn of in de klas gebakken, of bij de ouders thuis. Ze smaakten verrukkelijk! En wij zijn natuurlijk hard aan het oefenen voor ons pietendiploma! Zelfs de juffen doen hard hun best!

Sint D II

groep 1 B I

Sint D I

Sint C III

...lopen wij door de straten!

De groepen 1/2 A en D zijn met hun lampionnen richting Huis ter Wijck gegaan. De groepen 1/2 B, C en E hebben geoefend in de buurt van de school. Wij troffen het met het weer, want mede daardoor was de Sintmaarten-oefening meer dan geslaagd. Hopelijk werkt het weer op 11 november ook een beetje mee!

groep B

groep B II Groep C IIGroep C I

Groep D IGroep E I

Divertimento is het symfonieorkest van de Heemskerkse muziekschool. Zij brachten een bezoek aan onze school voor een echt concert van klassieke muziek. Zij speelden voor ons de muziek van de opera Carmen. Zo mooi! Meneer Piet kon er heel mooi bij vertellen. Wij hebben ademloos geluisterd!  

             carmen I  carmen IIIcarmen II

carmen IVCarmen VIcarmen v

Vandaag sloten wij de Kinderboekenweek af met een gruwelijk enge disco. Onder leiding van Dj's Mats en Remeau konden de kinderen zich heerlijk uitleven op leuke, hippe en soms ook spannende muziek. Natuurlijk kon de hit van Kinderen voor kinderen (Gruwelijk eng) ook niet ontbreken! Na afloop smaakte de groene griezellimonade extra lekker! 

Disco I

Disco IIDisco III

Disco IV

In de afgelopen periode zijn alle kleuters op bezoek geweest naar de bibliotheek. Het prentenboek Tangramkat stond hierbij centraal. Het bezoekje begon met het voorlezen van het prentenboek. Daarna mochten de kinderen een eigen tangram inkleuren. Tenslotte mochten de kinderen ook nog zelf een boekje uitzoeken en lezen. Dat was misschien nog wel het allerleukste onderdeel van ons bezoek!

Tangramkat I Tangramkat II

De kop is er af! Wij zijn weer begonnen. En zoals u op de foto's kunt zien, hebben wij er zin in! Gelukkig werkt het weer ook goed mee, zodat wij ook nog heerlijk buiten kunnen spelen.

            1e week I1e week II

1e week III

            1e week IV1e week V

1e week VI

Hieperdepiep Hoera! Alle kleuterjuffen zijn vandaag (heel toevallig) allemaal een jaartje ouder geworden. En dat hebben wij uitgebreid gevierd. In de voorbereiding naar het feest toe hebben de kinderen de stoelen van de juffen prachtig versierd. Ook hebben zij slingers gemaakt om de klas er feestelijk uit te laten zien. En het leek wel of iedereen er vandaag extra feestelijk uitzag. Lachende gezichten, feestelijke kapsels en gezellige kleding.  De dag zelf begonnen wij met zingen van  'Lang zal zij leven'. En natuurlijk gingen de juffen ook op hun stoel of zelfs op de tafel staan! En dan al die cadeautjes! Er kwam geen eind aan het uitpakken van al die pakjes. Wat zijn wij verwend. Gelukkig bleef er nog wel tijd over om even buiten te spelen, cake te versieren, chipskettingen te rijgen, stoelendans te doen, een filmpje te kijken en een ijsje te eten, want dat doe je als er feest is. Zo willen wij elke dag wel jarig zijn!

verjaardag I

                           verjaardag II

verjaardag III

Wat een toeval, vandaag hield Lucas Bakkum uit groep 6 zijn spreekbeurt over de politie. Voor zijn spreekbeurt had hij ook een hondengeleider uitgenodigd met een echte politiehond. Toen de hondengeleider hoorde dat de kleuters van groep 1/2 D de politiehond hadden gemist tijdens de excursie naar het bureau, wilde hij wel even met de politiehond naar de klas komen. Zo, dat was even spannend! Django is een politiehond in opleiding. Dat betekent dat hij nog veel moet leren. Maar luisteren kon hij al als de beste!