Scholen op de kaart

Op de website www.scholenopdekaart.nl/ kunt u scholen voor voortgezet onderwijs vergelijken. Een handige website voor ouders van toekomstige brugklassers.

Hoofdluis heb je nooit alleen

Luis in je haar? Kammen maar! Dat is de boodschap die RIVM wil meegeven aan basisscholen, kinderopvang en ouders van schoolgaande kinderen. Want naast de kinderen zelf, krijgen vooral zij met hoofdluis te maken. De juiste aanpak kan voorkomen dat hoofdluis een hardnekkig probleem wordt. Regelmatige controles zorgen er bijvoorbeeld voor dat een snelle behandeling mogelijk is. Zo blijven kinderen elkaar niet besmetten. En als een kind hoofdluis heeft, dan raden wij aan het haar gedurende twee weken dagelijks te kammen met een fijntandige kam. Eventueel kan het kammen gecombineerd worden met een antihoofdluismiddel. Meld een geval van luizen op school, bij clubjes en vriendjes.
Kijk voor meer informatie over hoofdluis op www.rivm.nl/hoofdluis